Otthon. Kényelmesen.

CV SCORE – számítsa ki a szív- és érrendszeri kockázatát

Szív- és érrendszeri kockázatszámítás

A szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok közé tartoznak Magyarországon. Ezért fontos, hogy tudjuk, milyen rizikófaktorok befolyásolják a szívünk és az ereink állapotát.

A CV SCORE egy egyszerű és gyors, tudományos alapokon kialakított kockázatbecslő módszer arra, hogy kiszámítsuk a szív- és érrendszer események (pl. szívinfarktus, stroke, stb.) bekövetkezésének valószínűségét egy adott időszakon belül.

A CV SCORE kalkulátor hasznos eszköz lehet az orvosok és a páciensek számára egyaránt, hogy felismerjék a szív- és érrendszeri kockázatot, és megtegyék a megfelelő lépéseket annak csökkentése érdekében. A CV SCORE segíthet abban, hogy eldöntsük, milyen gyógyszeres kezelésre vagy életmódváltásra van szükség. A CV SCORE azonban nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot vagy tanácsadást, és nem veszi figyelembe az egyéni tényezőket, mint például a családi kórtörténet vagy az egyéb betegségek.

Szeretné Ön is tudni, hogy mekkora a kockázata annak, hogy az elkövetkező 10 évben szívinfarktus vagy stroke éri? Akkor próbálja ki a CV SCORE kalkulátorunkat.

Csak válaszoljon az alábbi kérdésekre, és megtudhatja, hogy milyen valószínűséggel alakulhat ki Önnél egy szív- vagy érrendszeri betegség. A teszt eredménye segíthet abban, hogy megfelelő lépéseket tegyen az egészségének megőrzése érdekében. A rendszer semmilyen adatot nem rögzít, nem ment el!

Amennyiben szeretne további, a szív- és érrendszerének felmérése céljából további vizsgálatokat is igénybe venni, a következőket ajánljuk figyelmébe: laborvizsgálatok, 24 órás vérnyomás monitorozás, 24 órás holter EKG vizsgálat, nyugalmi EKG vizsgálat.

A szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatosan további cikkeket, írásokat a Magyar Kardiológusok Társaságának oldalán találhat.

Two columns
Vertical
Horizontal
CV SCORE kalkulátor
PONTSZÁM
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

CV SCORE ÉRTÉKELÉS

Sürgősen cselekednie kell! Az eredmények alapján Önnél nagyon magas a kockázata annak, hogy 10 éven belül szívinfarktus vagy stroke érje.

A javaslatunk az, hogy haladéktalanul forduljon orvoshoz, és kezdjen el egy gyógyszeres kezelést, ha az orvosilag is indokolt. Emellett azonnal változtasson életmódján, ha érintett benne, szokjon le a dohányzásról, végeztessen szűrővizsgálatokat, kövesse orvosa tanácsait, próbáljon meg még többet mozogni, és egészségesebben étkezni. Rendszeresen ellenőriztesse vérnyomását, testsúlyát, és havonta mindenképpen kontrolláltatnia kell koleszterinszintjét, és vércukorszintjét is. Ugyanakkor ha bármilyen panasza vagy tünete van, ne habozzon felkeresni az orvosát.

Ha előfordul, hogy magas a vérnyomása vagy a pulzusa, akkor érdemes elvégeztetnie egy 24 órás holter EKG és egy 24 órás ABPM vizsgálatot is, hogy orvosa időben felismerje és kezelhesse az esetleges ritmuszavarokat vagy magasvérnyomás betegséget.

CV SCORE ÉRTÉKELÉS

Figyeljen oda magára! Az eredmények alapján Önnél magas a kockázata annak, hogy 10 éven belül szívinfarktus vagy stroke érje.

A javaslatunk az, hogy minél előbb változtasson életmódján, vegyen részt egy megelőző, prevenciós programban, végeztessen szűrővizsgálatokat, kövesse az orvosa tanácsait, próbáljon meg még többet mozogni, egészségesebben étkezni, és ha érintett benne, tegye le a cigit. Emellett rendszeresen ellenőriztesse vérnyomását, testsúlyát, és ajánlott havonta kontrolláltatnia koleszterinszintjét, és vércukorszintjét is. Ugyanakkor ha bármilyen panasza vagy tünete van, ne habozzon felkeresni az orvosát.

Ha előfordul, hogy magas a vérnyomása vagy a pulzusa, akkor érdemes elvégeztetnie egy 24 órás holter EKG és egy 24 órás ABPM vizsgálatot is, hogy orvosa felismerje és kezelhesse az esetleges ritmuszavarokat vagy magasvérnyomás betegséget.

CV SCORE ÉRTÉKELÉS

Van még hova fejlődnie. Az eredmények alapján Önnél közepes annak a kockázata, hogy 10 éven belül végzetes szív- és érrendszeri megbetegedése legyen.

A javaslatunk az, hogy rendszeresen végeztessen szűrővizsgálatokat, kövesse az orvosa tanácsait, próbáljon meg még többet mozogni, és egészségesebben étkezni. Rendszeresen ellenőriztesse vérnyomását, testsúlyát, és legalább negyedévente kontrolláltassa koleszterinszintjét, és vércukorszintjét is. Ugyanakkor ha bármilyen panasza vagy tünete van, ne habozzon felkeresni az orvosát.

Ha előfordul, hogy magas a vérnyomása vagy a pulzusa, akkor érdemes elvégeztetnie egy 24 órás holter EKG és egy 24 órás ABPM vizsgálatot is, hogy orvosa kizárja az esetleges ritmuszavarokat vagy magasvérnyomás betegséget.

CV SCORE ÉRTÉKELÉS

Gratulálunk, úgy néz ki, nagyon jól vigyáz az egészségére! Az eredmények alapján Önnél alacsony annak a kockázata, hogy 10 éven belül végzetes szív- és érrendszeri megbetegedése legyen.

Tartsa meg ezt a szintet, és éljen egészségesen! A javaslatunk az, hogy rendszeresen végeztessen szűrővizsgálatokat, kövesse az orvosa tanácsait, és próbáljon meg még többet mozogni. Rendszeresen ellenőriztesse vérnyomását, testsúlyát, és legalább évente egy alkalommal kontrolláltassa koleszterinszintjét, és vércukorszintjét is. Ugyanakkor ha bármilyen panasza vagy tünete van, ne habozzon felkeresni az orvosát.