Otthon. Kényelmesen.

Gyermekelsősegély otthon: védjük meg legdrágább Kincsünket!

Béka egy elsősegély dobozon

A gyermekelsősegély egy fontos készség, amelyet minden szülőnek, nagyszülőnek, bébiszitternek, gondviselőnek el kell sajátítania. Az aprócska és csodálatos Életrevalók kíváncsisága és felfedezőkedve néha sérülésekhez vezethet, de emiatt nem szabad aggódni! Mi segítünk felkészülni, hogy mindig nyugodtan, magabiztosan és hatékonyan tudjanak Önök is segíteni, ha a Kicsi segítségre szorul.

 

Miért fontos az otthoni gyermekelsősegély?

Gyermekeink védelme egy mindennapi, elsődleges feladat, de sajnos a balesetek ezek ellenére is megtörténhetnek, hiszen nem tudunk minden pillanatban a Kicsik mellett lenni, nem tudjuk folyamatosan a kezüket fogni.

Ezért, ha bekövetkezik a baleset, a megfelelő elsősegélynyújtás nagymértékben hozzájárul a gyors felépüléshez, valamint ezzel kivédhetők a további sérülések, szövődmények. A gyermekelsősegély-nyújtás ismereteinek elsajátítása éppen ezért sokat segít abban, hogy időben felismerjük a bajt, és azonnal, megfontoltan, józanul, és magabiztosan tudjunk segítséget nyújtani a Gyermekünknek.

 

Miről tanulhat az otthoni gyermekelsősegély oktatás keretében?

Az oktatás során – többek között – alapvető életmentő lépéseket sajátíthat el: mit kell tennünk, ha a Kicsi fullad, nem lélegzik vagy elveszíti az eszméletét. Megtanítjuk a leggyakrabban előforduló sérülések és sebek felismerését, ellátását: hogyan kezeljük a horzsolásokat, zúzódásokat, vágásokat vagy éppen az égési sérüléseket. A képzés során beszélünk a láz és más, kisebb betegségek kezeléséről, bemutatva néhány tippet, praktikát is. És természetesen ezeken túl lehetőség van átbeszélni az egyéni kérdéseket is.

 

Mennyit időt vesz igénybe az otthoni gyermekelsősegély oktatás?

Az oktatás – amely elsősorban gyakrolati képzést jelent – körülbelül 3,5 – 4 órát vesz igénybe.

 

Kiknek ajánljuk ezt a képzést?

Mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel, így különösen kismamáknak, anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, bébiszittereknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak.

A képzést, mint hivatalos, nyilvántartásba vett felnőttképző tartjuk meg, de annak elvégzéséről semmilyen formában nem adunk ki igazolást, mivel oktatásunknak nem célja helyettesíteni a bizonyos munkakörökhöz, jogosítvány megszerzéséhez kapcsolódó, vagy az intézmények által előírt kötelező képzéseket. 

 

Miért minket válasszon?

Az otthoni gyermekelsősegély-nyújtást tapasztalt oktató tartja: 3 kisfiú édesanyja, aki ezen túl naprakész tudással rendelkező, gyakorlott egészségügyi szakember (diplomás ápoló) és több éves gyakorlattal rendelkező oktató.

A képzést interaktív formában, praktikus és életszerű gyakorlatokat bemutatva valósítjuk meg, mindezt saját otthona kényelmében. Így akár a család minden tagja részt vehet ezen fontos és nélkülözhetetlen ismeretek elsajátításában, ráadásul így a gyermeket, gyermekeket sem kell otthon hagyni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, egyeztessen velünk időpontot, és sajátítsa el Ön is otthona kényelmében mindazt a nélkülözhetetlen gyakorlati ismeretet, tudást, amelynek birtokában gyorsan és magabiztosan tud segítséget nyújtani szükség esetén, és amelynek birtokában Ön is látni fogja, hogyan teheti biztonságossá az Aprósága(i) számára a mindennapi kalandokat.