Segítség az egészségben, segítség a gyógyulásban, segítség a gyógyításban

Petefészekrák: pontosabb kockázatbecslés

Női hasA petefészekrák kockázatának pontosabb becslésére ad lehetőséget a HE4 (humán epididymis protein 4) tumormarker szintjének vérből történő meghatározása, amely vizsgálatot most már akár otthoni vérvétel keretében is igénybe veheti.

 

A petefészekrák a petefészkek felszínét borító csírahámból eredő elváltozás, azonban rákos elváltozás kialakulhat a petefészkekben előforduló cisztákból is. A petefészekrák pontos oka az orvostudomány mai állása szerint sajnos nem ismert, ugyanakkor a kialakulását elősegítő kockázati tényezőkről ezzel szemben egyre többet tudhatunk. Ezek alapján magasabb a petefészekrák kialakulásának kockázata azoknál a nőknél, akik nem szültek gyermeket, vagy 30 éves kor felett szültek első alkalommal, illetve a családi halmozódás is jelentősen növeli a betegség kialakulásának kockázatát.

 

A petefészekrák korai stádiumában jellemzően egyáltalán nem jelentkeznek tünetek, vagy ha meg is jelennek valamiféle elváltozások, azok nem túl jellegzetesek.

 

A CA 125 és a HE4 a jelenleg elérhető legspecifikusabb és legérzékenyebb tumormarker kombináció a petefészekrák kockázatának pontosabb becslésére, különösen a tünetmentes korai stádiumban, ugyanis a tanulmányok során a korai stádiumú, jellemzően tünetmentes petefészekrákok mintegy 86%-át sikerült ezzel a módszerrel felismerni.

 

A kockázatbecsléssel egybekötött CA 125 és HE4 vizsgálat otthoni vérvétel keretében orvosi beutaló nélkül is igénybe vehető. A vizsgálat díjáról erre a linkre kattintva kaphat pontos információt. Amennyiben szeretné Ön is elvégeztetni ezt a vizsgálatot, keressen fel bizalommal!

 

A petefészekrákról további részletes információkat erre a linkre kattintva találhat.

Időpont egyeztetés

 

EMAILEN:
info@vervetelotthon.hu

ONLINE:
Előjegyzési naptár

TELEFONON:
+36-70-774-8620
Hétfőtől csütörtökig
10 és 12 óra között

A szolgáltatások kizárólag
Göd, Dunakeszi, Fót és Mogyoród területén vehetők igénybe!

Tekintse meg értékelésünket,
vagy értékelje Ön is a
Mobil egészségügyi szolgáltatásokat!

BETEGJOGI KÉPVISELŐ
Szabó Anikó
aniko.szabo@ijb.emmi.gov.hu
+36 20 4899 506