Otthon. Kényelmesen.

BMI kalkulátor: számolja ki egyszerűen testtömeg-indexét!

Mi a BMI?

A BMI kalkulátor egy egyszerű eszköz, amellyel meghatározhatja, hogy a testtömege megfelel-e a magasságának. A testtömeg-index egy szám, amely segíthet felmérni, hogy mennyire egészséges az Ön testsúlya, és hogy van-e kockázata az elhízásból vagy a túlsúlyból eredő betegségeknek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.

A testtömeg-indexről további informciókat, adatokat, részleteket erre a linkre kattintva találhat angol nyelven az Egészségügyi Világszervezet (WHO) oldalán.

Hogyan számolhatja ki a testtömeg-indexét?

Az eszköz használata nagyon egyszerű. Csak adja meg a testtömegét kilogrammban és a magasságát centiméterben, és a rendszer ki fogja számolni az Ön testtömeg-indexét, és meg fogja mutatni, hogy melyik kategóriába tartozik. Ehhez kattintson majd a megjelenő „Értékelés megtekintése” linkre. A rendszer semmilyen adatot nem rögzít, nem ment el.

Reméljük, hogy ez az online eszköz hasznos lesz Önnek is, és segít abban, hogy egészségesebb életmódot folytathasson.

További online kalkulátorainkat erre a linkre kattintva érheti el.

Two columns
Vertical
Horizontal
BMI kalkulátor
EREDMÉNY
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

BMI ÉRTÉKELÉS

Ez az érték azt jelzi, hogy a testsúlya nagyon magas a magasságához képest, és ez komoly egészségügyi problémákat okozhat, mivel nagyon nagy mértékben növeli azok kialakulásának kockázatát (pl.: szívinfarktus, stroke, magas vérnyomás, cukorbetegség, stb.)

Sürgősen orvoshoz kell fordulnia, aki adott esetben további vizsgálatok elvégzését is kérheti.

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal laborvizsgálatot is végeztetnie.

BMI ÉRTÉKELÉS

Ez az érték azt jelzi, hogy a testsúlya túl magas a magasságához képest, és ez jelentősen növeli a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás vagy bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát.

Célszerű minél előbb orvoshoz fordulni, hogy megbeszéljék az ideális testsúlyát és elérésének módját!

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal laborvizsgálatot is végeztetnie.

BMI ÉRTÉKELÉS

Ez az érték azt jelzi, hogy a testsúlya megfelelő a magasságához képest, és nem áll fenn túlsúly vagy elhízás miatti egészségügyi kockázat. Gratulálunk, ez nagyon jó eredmény!

Tartsa meg ezt a testsúlyt a jövőben is. Folytassa az egészséges étrendet és az életmódot.

BMI ÉRTÉKELÉS

Ez az érték azt jelzi, hogy a testsúlya túl alacsony a magasságához képest, és ez egészségügyi problémákat okozhat, például csonttöréseket, vérszegénységet, esetleg hormonális zavarokat.

Célszerű orvoshoz fordulni, hogy kizárják az alacsony testsúly betegségekkel összefüggő okait.