Otthon. Kényelmesen.

Számolja ki online LDL-koleszterin szintjét!

Mi is az az LDL-koleszterin?

Az LDL-koleszterin szintje fontos mutatója az egészségének, különösen a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának.

Az LDL-koleszterin az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin rövidítése, amely a vérben keringő „rossz” koleszterin. Ha túl sok LDL-koleszterin van a vérben, akkor ez lerakódhat az érfalakon, és szűkítheti vagy elzárhatja az ereket, ami szívinfarktust vagy stroke-ot okozhat.

 

Hogyan történik az LDL-koleszterin szint meghatározása?

Az LDL-koleszterin szintjét általában vérvétellel határozzák meg, de létezik egy egyszerűbb és olcsóbb módszer is, amelyet a Friedewald képletnek neveznek. A Friedewald képlet segítségével megbecsülhető az LDL-koleszterin szintje a teljes koleszterin, a HDL-koleszterin (a „jó” koleszterin) és a trigliceridek (a vérben lévő zsírok) szintje alapján.

Az LDL-koleszterin szint szív- és érrendszeri kockázat szempontjából történő értékelése nem csak a laboreredménytől, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának egyéb kockázati tényezőitől is függ. Ezek közé tartozik például a dohányzás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az elhízás, a családi halmozódás, a nem és a kor. Minél több kockázati tényezővel rendelkezik valaki, annál alacsonyabb LDL-koleszterin szintet kell elérnie ahhoz, hogy megelőzze az érelmeszesedést és a szívbetegséget.

Az LDL-koleszterin szint kalkulátor hasznos lehet abban, hogy felmérje az egészségi állapotát és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Azonban ne feledje, hogy ez csak egy becslés, és nem helyettesíti az orvosi véleményt vagy a laboratóriumi vizsgálatot. Ha aggódik az LDL-koleszterin szintje miatt, vagy ha más kockázati tényezői is vannak, akkor forduljon orvoshoz tanácsért és kezelésért. A rendszer semmilyen adatot nem rögzít, nem ment el!

Ha már rég volt laborvizsgálata, és szeretné tudni, mi a helyzet jelenleg a szervezetében, különösen a koleszterinek tekintetében, foglaljon időpontot most otthoni vérvételre, amelynek keretében akár beutaló nélkül is elvégezzük a szükséges vizsgálatokat.

Az LDL-koleszterint szintről és annak vérből történő meghatározásáról erre a linkre kattintva olvashat többet.

Two columns
Vertical
Horizontal
LDL kalkulátor
EREDMÉNY
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-szint megfelelő, és kifejezetten véd a szív- és érrendszeri betegségektől.

Gratulálunk, ez nagyon jó eredmény!

Tartsa meg ezt az LDL-koleszterin szintet a jövőben is. Folytassa az egészséges étrendet és az életmódot, és rendszeresen ellenőriztesse a koleszterin szintjét.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-szint elfogadható, de nem optimális. Ha más kockázati tényezői is vannak a szív- és érrendszeri betegségekre, akkor érdemes törekedni az LDL-koleszterin szintjének további csökkentésére.

Próbáljon egészségesebben étkezni, rendszeresen mozogni, és kerülni az esetleges dohányzást, valamint fokozottan figyeljen oda az alkoholfogyasztásra is. Emellett fontos a testtömegkontroll is, szükség esetén a testsúly csökkentése.

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-koleszterin szint elfogadható, ha nincs szív- és érrendszeri betegsége vagy cukorbetegsége, és legfeljebb egy kockázati tényezője van. Ha több kockázati tényezővel is rendelkezik, ez az érték magas, és fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ha fennállnak egyéb kockázati tényezők is, célszerű orvoshoz fordulni, és megbeszélni, hogy szükség van-e gyógyszeres kezelésre, vagy elég az étrend és az életmód módosítása.

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

A megadott adatok alapján kiszámított LDL szint nagyon magas, és jelentősen növeli a végzetes szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Sürgősen konzultáljon orvosával, és tegyen lépéseket az LDL-koleszterin szintjének csökkentésére. Az orvos valószínűleg gyógyszert fog felírni Önnek, és javasolni fogja az étrend és az életmód megváltoztatását.

Ezzel együtt javasolt legalább 3 havonta ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.