Otthon. Kényelmesen.

Számolja ki online LDL-koleszterin szintjét!

Mi is az az LDL-koleszterin?

Az LDL-koleszterin szintje fontos mutatója az egészségének, különösen a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának.

Az LDL-koleszterin az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin rövidítése, amely a vérben keringő “rossz” koleszterin. Ha túl sok LDL-koleszterin van a vérben, akkor ez lerakódhat az érfalakon, és szűkítheti vagy elzárhatja az ereket, ami szívinfarktust vagy stroke-ot okozhat.

 

Hogyan történik az LDL-koleszterin szint meghatározása?

Az LDL-koleszterin szintjét általában vérvétellel határozzák meg, de létezik egy egyszerűbb és olcsóbb módszer is, amelyet a Friedewald képletnek neveznek. A Friedewald képlet segítségével megbecsülhető az LDL-koleszterin szintje a teljes koleszterin, a HDL-koleszterin (a “jó” koleszterin) és a trigliceridek (a vérben lévő zsírok) szintje alapján.

Az LDL-koleszterin szint szív- és érrendszeri kockázat szempontjából történő értékelése nem csak a laboreredménytől, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának egyéb kockázati tényezőitől is függ. Ezek közé tartozik például a dohányzás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az elhízás, a családi halmozódás, a nem és a kor. Minél több kockázati tényezővel rendelkezik valaki, annál alacsonyabb LDL-koleszterin szintet kell elérnie ahhoz, hogy megelőzze az érelmeszesedést és a szívbetegséget.

Az LDL-koleszterin szint kalkulátor hasznos lehet abban, hogy felmérje az egészségi állapotát és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Azonban ne feledje, hogy ez csak egy becslés, és nem helyettesíti az orvosi véleményt vagy a laboratóriumi vizsgálatot. Ha aggódik az LDL-koleszterin szintje miatt, vagy ha más kockázati tényezői is vannak, akkor forduljon orvoshoz tanácsért és kezelésért. A rendszer semmilyen adatot nem rögzít, nem ment el!

Ha már rég volt laborvizsgálata, és szeretné tudni, mi a helyzet jelenleg a szervezetében, különösen a koleszterinek tekintetében, foglaljon időpontot most otthoni vérvételre, amelynek keretében akár beutaló nélkül is elvégezzük a szükséges vizsgálatokat.

Az LDL-koleszterint szintről és annak vérből történő meghatározásáról erre a linkre kattintva olvashat többet.

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Két oszlop
Függőleges
Vízszintes
LDL kalkulátor
EREDMÉNY
Név Összes
"{{getWooProductName}}" hozzá lett adva a kosárhoz

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-szint megfelelő, és kifejezetten véd a szív- és érrendszeri betegségektől.

Gratulálunk, ez nagyon jó eredmény!

Tartsa meg ezt az LDL-koleszterin szintet a jövőben is. Folytassa az egészséges étrendet és az életmódot, és rendszeresen ellenőriztesse a koleszterin szintjét.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-szint elfogadható, de nem optimális. Ha más kockázati tényezői is vannak a szív- és érrendszeri betegségekre, akkor érdemes törekedni az LDL-koleszterin szintjének további csökkentésére.

Próbáljon egészségesebben étkezni, rendszeresen mozogni, és kerülni az esetleges dohányzást, valamint fokozottan figyeljen oda az alkoholfogyasztásra is. Emellett fontos a testtömegkontroll is, szükség esetén a testsúly csökkentése.

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

Ez az LDL-koleszterin szint elfogadható, ha nincs szív- és érrendszeri betegsége vagy cukorbetegsége, és legfeljebb egy kockázati tényezője van. Ha több kockázati tényezővel is rendelkezik, ez az érték magas, és fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ha fennállnak egyéb kockázati tényezők is, célszerű orvoshoz fordulni, és megbeszélni, hogy szükség van-e gyógyszeres kezelésre, vagy elég az étrend és az életmód módosítása.

Ezzel együtt javasolt legalább évente egy alkalommal ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.

LDL-KOLESZTERIN SZINT ÉRTÉKELÉS

A megadott adatok alapján kiszámított LDL szint nagyon magas, és jelentősen növeli a végzetes szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Sürgősen konzultáljon orvosával, és tegyen lépéseket az LDL-koleszterin szintjének csökkentésére. Az orvos valószínűleg gyógyszert fog felírni Önnek, és javasolni fogja az étrend és az életmód megváltoztatását.

Ezzel együtt javasolt legalább 3 havonta ellenőriztetnie koleszterin szintjét is.

Ezúton értesítjük kedves Pácienseinket, hogy 2023. december 22. és 2024. január 07. között szolgáltatásaink szabadság miatt nem lesznek elérhetők.

Időpontot foglalni és egyeztetni ez idő alatt csak online lehetséges!